Prijs Mortex gietvloeren nodig? Wat kost de plaatsing van een Mortex-vloer in keuken of badkamer door een vakman en wat zal de totaalprijs per m² bepalen?

Wat is Mortex?

Mortex is een cementgebonden gietvloer met betonlook en wordt onder meer toegepast voor het bekleden en uitwerken van minerale oppervlakken zoals wanden en vloeren. Dit op zowel nieuwe als bestaande vloeren van keuken, badkamer en douche.

Mortex wordt veel toegepast bij badkamerrenovaties en vloerrenovaties waarbij op de bestaande vloer een aantal lagen Mortex wordt geplaatst.

Het uitzicht van het materiaal heeft de typische bétonciré-look of tadelakt-look.

 

Prijs Mortex gietvloer plaatsen

Onderstaande prijzen zijn inclusief plaatsing, exclusief BTW.

Plaatser Prijs plaatsing per m²
Mortexvloer zelf plaatsen €50 – €60
Geplaatst door vakman €90 – €125

 

Over het algemeen schommelt de prijs per m² tussen €90/m² en €125/m² voor het bekleden van vloeren door een ervaren vakman. Voor het uitwerken van natte / technische ruimtes zoals doucheruimtes, zal je al snel €200/m² of meer betalen. Hou er rekening mee dat het plaatsen van een Mortex-vloer echt specialistenwerk is. Het is een ambachtelijk product dat op de juiste wijze en met zorg geplaatst moet worden om een mooi resultaat te bekomen. Een Mortex-gietvloer plaatsen is een investering die jarenlang dient meer te gaan. Wens je zelf aan de slag te gaan, reken van op een kost tussen €50 – €60.

Grijze Mortex coating met betonlook

Wat zal de kost Mortex per m² bepalen?

De totaalprijs per m² bestaat uit een aantal werken zoals:

 • Uurtarief vakman
 • Aantal m² te plaatsen product ( Mortex )
 • Staat van eventueel bestaande vloer
 • Moeilijkheid van uitwerking
 • Plaatsen van chape
 • Plaatsen van egaline
 • Plaatsen van primer
 • Plaatsen van wapening, hoeken en profielen
 • Polijsten en poetsen
 • Beschermen
 • Opkuis van de werken

Een goede ondergrond = minder kosten

Om kosten te besparen wordt aangeraden om bestaande vloeren in slechte staat uit te breken en een nieuwe chape te plaatsen of de bestaande vloer te voorzien van een voldoende dikke egalisatiechape. Indien mogelijk laat je dit uitvoeren door de ervaren aannemer zodoende de ondergrond een goede en vlakke basis heeft om de Mortex op aan te brengen. Indien nodig kan er nog een egalinelaag aangebracht worden. Een goede egale chape zal de dikte en prijs van de Mortex gevoelig drukken omdat er minder materiaal nodig is om een effen effect te verkrijgen.

Mortex vloerafwerking in badkamer

Mortex korting

Bij een groot aantal te verwerken Mortex, kan je bij de meeste vakmannen genieten van een mooie hoeveelheidskorting. Laat je de vloeren in verschillende ruimtes met Mortex behandelen, vraag dan zeker een korting.

Wat kosten jouw Mortex vloeren?

Vooraleer je een werk gaat uitbesteden, dien je toch wel eerst het prijskaartje te kennen. Het plaatsen van een Mortex gietvloer is niet goedkoop en zal een groot stuk uit je totaalbudget bepalen. Uiteraard krijg je er wel vakmanschap en een mooie slijtvaste vloerafwerking voor terug. Wij raden aan om verschillende prijsoffertes aan te vragen bij aannemers uit je buurt.

Natuzzi zetels prijs

’s Werelds bekendste meubelmerk, Natuzzi, ontwerpt meubelen en accessoires voor jouw woon-, eet-, en slaapkamer, volledig vervaardigd in Italië. Door het combineren van design, functionaliteit, materialen en kleuren zorgt Natuzzi voor harmonie bij jou thuis. En wie wil dat nu niet? Bezoek onze winkel in Denderhoutem en ervaar het zitcomfort van de zetels en salons van Natuzzi.

 

Zetels prijs

De Rore zitmeubelen fabriceert een ruim aanbod eigen lederen en stoffen salons. Zetels die qua afwerking en afmetingen perfect op uw wensen worden afgestemd. Daarnaast zijn we verdeler van topmerken zoals Leolux, Jori, Erpo en Durlet